С ГЕРБ начело „Меден рудник“ ще придобие един невероятен изглед

19:24, 19 мар 17 / Политика 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„През последните няколко години „Меден рудник“ стана един от най-атрактивните комплекси, с изградена инфраструктура, с детски площадки – въобще с възможности за живеене в една културна и съвременна обстановка. Сега виждаме какво се прави и с програмата за саниране. С абсолютното обновяване на блоковете комплексът ще придобие един невероятен изглед“.

Това заяви областният председател на ГЕРБ и кандидат-депутат Димитър Бойчев пред Topnovini.bg. Той допълни, че е хубаво да не се забравя какъв беше „Меден рудник“ само преди 5-6 години – комплексът беше един от най-изоставените в Бургас, въпреки че е най-големият в града. Разликата от тогава до сега е видима.

„Бага-тур“ представи атрактивен спектакъл пред жителите на комплекса. Снимка: Topnovini.bg

Положителната промяна на „Меден рудник“ се дължи до голяма степен на програмата за саниране. Благодарение на нея енергийната ефективност на санираните жилища е около 50 %, което е голяма помощ за всяко едно семейство. В последните години в комплекса се обновиха множество детски градини и училища. Тези детските градини, които бяха ситуирани в подблоковите пространства, вече са изкарани в съвременно построени, отговарящи на абсолютно всички изисквания, сгради. И най-големият бургаски комплекс вече е обезпечен на 100 % всички деца да се възпитават в такива съвременни сгради.

Същевременно Бойчев не крие, че предстои да се направи още много за „Меден рудник“. Инфраструктурата трябва да се доизгражда, програмата за саниране трябва да продължи, докато и последната кооперация не бъде обновена. Паралелно с това ще се оправят междублоковите пространства, парковете, детските площадки, фитнеса на открито.  

И кметът Димитър Николов беше сред зрителите на шоуто. Снимка: Topnovini.bg

Димитър Бойчев заедно с водача на бургаската листа за изборите на 26 март Ивелина Василева и други кандидат-депутати от ГЕРБ станаха свидетели на спектакъла на прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, който с проведе в „Меден рудник“. Събитието беше подарък от партията за жителите на „Меден рудник“. Спектакълът е избран не случайно да се проведе именно там, защото от ГЕРБ искат да покажат, че те се ангажират комплексът да продължи своето развитие в следващите години.

Членовете на „Бага-тур“ пренесоха бургазлии назад в славната история на нашите прадеди. Те пресъздадоха драматични моменти от живота на българския народ в интерактивен спектакъл, като представиха характерни бойни похвати, оръжия и работата с тях така, както са го правили предците ни още по времето на хан Кубрат. След края на спектакъла зрителите можеха да разгледат ползваните оръжия, да се качат на кон и да се снимат за спомен с участниците в демонстрацията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама