Пуснаха от ареста извършителите на въоръжения грабеж в Ново Паничарево

13:14, 17 мар 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извършителите на въоръжения грабеж над 70-годишната жена в село Ново Паничарево, за който случай Topnovini.bg съобщи вчера, вече са на свобода. По предложение на разследващия полицай, в рамките на провеждащото се бързо полицейско производство, спрямо 20-годишния Николай Д. е наложена мярка за неотклонение „Подписка“, а за непълнолетния 17-годишен Иван А. - мярка „Под надзора на родител“. Спазването на задължението по така определените мерки за неотклонение ще бъде контролирано от структурите на МВР.

Ден след извършеното тежко умишлено престъпление Районна прокуратура в Бургас е привлякла към наказателна отговорност двамата местни жители, съобщиха от държавното обвинение. Те са обвинени в това, че нахлули в къщата на възрастната жена, находяща се на ул.„Искър“ в Ново Паничарево, и отнели портмонето на стопанката ведно с парите в него - всичко на обща стойност 65 лева. Те упражнили и насилие над жената - натискали устата и носа й с ръка, и я заплашили с думите „Щом нямаш, ще те гръмна“. Поставили пострадалата в беззащитно състояние, като я съборили и притиснали към пода на стаята, със затисната уста и нос с ръка.

И двамата обвиняеми, в присъствието на назначения им служебен защитник, са дали подробни обяснения по случая, като са възстановили изцяло причинената с престъплението материална щета.

По делото предстои извършване на допълнителни действия по разследване, които ще приключат в рамките на седем дни.

За извършеното тежко умишлено престъпление против собствеността законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 г. затвор, като при непълнолетие на извършителя това наказание е редуцирано в размер до 3 години „лишаване от свобода“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама