Старозагорски екоинспектори провериха 90 обекта от началото на годината

10:31, 17 мар 17 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора са извършили 111 контролни проверки на 90 обекта в Старозагорска, Сливенска и Ямболска област от началото на 2017 г. За отстраняване на констатирани нарушения са дадени 66 предписания и са съставени 4 акта. Издадените наказателни постановления през януари и февруари са 6, на обща стойност 76 000 лв., съобщиха от РИОСВ.

Два от съставените акта са за нарушение на Закона за защитените територии и по един на Закона за водите и на Закона за опазване на околната среда.

Издадени са шест наказателни постановления за 76 000 лв. Четири от наложените имуществени санкции са на обекти, включени в списъка за задължителен емисионен контрол. При  контролни проверки и взети водни проби за анализ са отчетени превишения на индивидуалните емисионни ограничения, за което от обекти – в село Оризово, община Братя Даскалови и градовете Гълъбово и Раднево са наложени санкции по Закона за водите по 1000 лв., а на четвъртия – в град Казанлък – 8 000 лв.

За нарушение на Закона за управление на отпадъците-  извършване на дейност по изкупуване на черни и цветни метали без декларация за произход, юридическо лице от Ямбол е санкционирано с 15 000 лв. Наказателно постановление на стойност 50 000 лв. е наложено на фирма в Стара Загора за констатирано нарушение на Закона за опазване на околната среда.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама