Рибар се удави в морето край „Сарафово”

08:23, 17 мар 17 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рибар се е удавил в морето край бургаския квартал „Сарафово”, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал вчера около 18:15 часа край близкия нос Лахана.

Загиналият рибар е Илия Георгиев, на 58 години от Бургас. Той е бил със свой колега – 64-годишният П. И., в малка рибарска лодка, когато при пускане на рибарски мрежи, плавателният съд се е разклатил и преобърнал в морето. Двамата започнали да плуват, като на около 50 метра от брега П.И се обърнал назад, но не видял своя приятел. Изплувайки на брега, 64-годишният бургазлия съобщил за инцидента, като към местопроизшествието са изпратени граничен полицейски кратер, кратер на Морския спасителен център и служители от ПБЗН – Бургас.

Рибарската лодка е намерена и извадена. Издирването на загиналия рибар е преустановено около 20:00 ч., поради липса на видимост. Издирването е започнало отново в светлата част на днешния ден, като около 06:10 ч. тялото на 58-годишния мъж е открито. 

Разследващите полицаи  вече са направили оглед на трупа на загиналия рибар. На мястото на инцидента са пристигнали и следователи от Поморие, тъй като нос Лахана е на границата с пристанище Сарафово.

В момента трупът на рибаря се намира в служебна лодка на пристанището, а лодката, с която се обърнали рибарите е иззета от гранична полиция.

Следователите разпитват спасилия се рибар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама