Жалбата за концесията на Северния плаж в Бургас е отхвърлена

16:05, 16 мар 17 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията за защита на конкуренцията e определила като неоснователна постъпилата жалба за конкурса за отдаване на концесия на плаж „Бургас – север“, съобщиха от Министерството на туризма. Отхвърлени са жалбите и за концесиите на плажовете „Къмпинг Нестинарка“ и „Поморие-централен“.

За Северния плаж в Бургас предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава, откъдето е спряла. За „Къмпинг Нестинарка“ предстои сключването на договор. За „Поморие – централен“ се чака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано. Единствено се чака произнасяне на компетентните институции по жалбата за концесията на „Свети Влас – изток“. За плаж „Слънчев бряг – север“ се чака решение от Върховния административен съд и Върховния касационен съд.

Подписани са нови договори за концесии на четири плажа: за „Свети Влас – Нов плаж“, „Обзор – юг“, „Къмпинг Оазис“, „Дюни – юг“.

По отношение на търговете за наем на плажове вече има избрани компании за „Къмпинг Веселие“, „Устие на река Велека“ и „Царево Василико“. Всички процедури за плаж „Несебър-юг“ са приключили и той вече е предаден на наемателя. До края на март предстои втори търг за плажовете „Попски плаж – север 5“ в Царево и „Несебър- изток“. Причината за повторното им обявяване е липсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи.

Министерството на туризма подготвя стартирането на още 5 тръжни процедури за наем на плажове, 3 от които са по Южното Черноморие: „Къмпинг – Юг“, „Свети Влас – Болницата“ и „Росенец – север“. За „Малък плаж Лозенец“, чийто договор за наем изтича през тази година, също се подготвя търг. Договорите за наем на плаж „Атанасовска коса“ се счита за прекратен поради неплащане на наемната цена и за него предстои стартиране на нов търг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама