Разкриха извършители на въоръжен грабеж в Ново Паничарево

10:08, 16 мар 17 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама криминално проявени младежи – на 17 и 20 години, от село Ново Паничарево, община Приморско, са задържани за извършен въоръжен грабеж спрямо 70-годишна местна жителка. Престъплението е осъществено около 21.30 ч. на 15 март тази година, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

17-годишният И. А. и 20-годишният Н. Д., познати на полицията за множество извършени кражби, започнали да тропат по входната врата на самотно живеещата възрастна жена, като я уплашили и довели до силен стрес. Взломили вратата и чрез заплахи и използване на физическа сила я привели в безпомощно състояние. Преровили къщата и след като още няколко пъти я заплашили с побой и убийство, пенсионерката била принудена да посочи къде държи портмонето си. Нападателите го отнели и видели, че в него се съдържала сумата от 60 лв. Заплашили жената още веднъж да мълчи и избягали от дома й.

Служители от Районно управление – Приморско и отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас са установили и задържали извършителите на жестокия грабеж. Отнетата парична сума е намерена и иззета, като бандитите посочили и мястото на изхвърляне на портмонето. Жената е прегледана от медицинско лице, като са констатирани драскотини по лицето и дясната й ръка, както и кръвонасядания по тялото.

Спрямо двамата престъпници е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама