110 000 лв. хонорар взимат Стивън Хендри и Рони О'Съливан за мача им в Бургас

19:10, 15 мар 17 25 1093 Шрифт:
Автор:

160 000 лева е общият бюджет на демонстративния мач между рекордьора със седем световни титли в снукъра Стивън Хендри и петкратния световен шампион Рони О'Съливан в Бургас. Двамата излизат един срещу друг на 8 септември тази година в Летния театър. Това става ясно от писмо на председателя на Българската снукър федерация Олег Велинов до кмета Димитър Николов и до Общинския съвет в града. Велинов предлага Община Бургас да подкрепи проявата с 30 000 лв., които представляват 18.75 % от общия бюджет на събитието. Останалата сума ще бъде формирана от продажбата на билети и от спонсори.

Най-голямата част от сумата ще отиде за хонорарите на Хендри и О'Съливан. Двамата ще приберат общо 110 000 лв. за посещението си в Бургас. Как ще се разпределят парите между тях не става ясно, защото в договорите им има клауза за конфиденциалност.

25 000 лв. струва наемът и монтажът на сценичното оборудване. За телевизионното заснемане на живо в HD формат ще бъдат похарчени 9500 лв. Рекламата на събитието е на стойност 7000 лв. – включва плакати, 5 билборда и радио реклама. 3000 лв. ще е монтажът и демонтажът на спортното оборудване (за събитието ще бъде доставена специална професионална маса за снукър ). Транспортът и настаняването на състезателите и съдията ще струва 2000 лв. Отделно ще бъдат необходими 1200 лв. за транспорта и настаняването за 3 дни на организационния екип от 5-има души. Също толкова ще струва охраната на събитието. Водещият на мача ще вземе 600 лв. Купата за шампиона е на стойност 300 лв. Последните 200 лв. са за медицинско обслужване.

Стивън Хендри ще гостува за пръв път в България. 48-годишният шотландец прекрати кариерата си през 2012 г., като сега участва само в демонстративни мачове.

За разлика от него Рони О'Съливан вече игра няколко мача в България - с Марк Селби в София и Пловдив през есента на 2016 г., а година по-рано направи шоу с Джими Уайт пак в столицата. Първият демонстративен мач на Ракетата на българска земя беше през 2011 г., а след това той участва в две от изданията на турнира от сериите РТС в София.

През септември месец тази година Хендри и О'Съливан ще демонстрират шампионските си умения от сериите 11 /30 в четири български града. Бургас е сред избраните заради страхотния отзвук и многобройната публика по време на демонстративния снукър мач между Стюарт Бингъм и Шон Мърфи през юни 2015 г. в зала „Младост“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама