Дават спешно 1,67 млн. лв. за улици и паркоместа в Северната промишлена зона на Бургас

07:00, 15 мар 17 25 479 Шрифт:
Автор:

Спешна обществена поръчка за строителство на част от улиците и обособяване на паркоместа в обхвата на съществуващо локално платно в Промишлена зона "Север" е обявила Община Бургас, показа проверка на Topnovini.bg.

Новопостроената инфраструктура ще обслужва имоти, попадащи в обхвата на „Индустриален и логистичен парк - Бургас“. Целта на проекта е благоустрояване в бъдещата промишлена зона с оглед на инвеститорски намерения на Възложителя и строителството на три основни улици и изграждане на обособени паркоместа в обхвата на съществуващо локално платно.

Прогнозната стойност на поръчката е 1 674 949 лв. без ДДС. Срокът за нейното изпълнение е 60 дни. Кандидатите за изпълнители имат ограничено време да подават оферти за участие – до 21 март тази година.

От документацията става ясно, че поръчката се възлага спешно заради поет ангажимент на Възложителя за осигуряване на необходимата инфраструктура до имотите на инвеститорите, закупили терени на територията на Индустриалния парк. От „Волво Груп България“ е постъпило уведомително писмо на 8 февруари тази година с искане за предприемане на необходимите действия за осигуряване на улична и пътна инфраструктура до притежавания от дружеството имот, предвид намерението му да започне ефективно работа от 1 май 2017 г. Същевременно, в нотариален акт за покупко-продажба с „Козлодуй“ ООД, Възложителят се е задължил да осигури и предостави за ползване необходимата за реализацията и експлоатацията на обекта техническа инфраструктура.

Несвоевременното изграждане на пътната мрежа би довело до забавяне на реализацията на проектите на инвеститорите в предвидените от тях срокове, което ще доведе до непредвидени и значителни разходи за тях. Предметът на обществената поръчка касае изграждане на пътища до имотите на гореописаните инвеститори, както и на редица други, притежаващи имоти в Индустриалния парк – посочват от Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама