Философска конференция събира ученици от цялата страна в Бургас

19:50, 14 мар 17 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургас ще е домакин на ХХI Национална ученическа философска конференция „Човек – Свят”, която ще се проведе на 16 и 17 март в СУ „Епископ Константин Преславски” в жк „Славейков“, съобщиха от Областната управа.

Събитието традиционно е част от Националния календар на извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката. Организатори на проявата са Регионално управление на образованието – Бургас и училището домакин.

Работата на конференцията ще протече в три възрастови групи. За учениците от IV до V клас предизвикателството ще бъде под мотото “Приказки с неочакван край” и те ще имат за задача да довършват приказка по избор, като акцентират върху морални качества и духовни ценности. Учениците от VI до VIII клас ще представят проекти на тема: „Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.” – „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент Екзюпери. Най-големите участници – IX–XII клас, ще трябва да защитават есета, разкази, разсъждения по зададените предварително теми.

Уменията на учениците ще бъдат оценявани от жури, в което са включени експерти от МОН и водещи преподаватели по философия в университетите и средните училища в страната.

Философска образованост и гражданска позиция ще отстояват 90 ученици от над 30 училища от цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама