Година условно и 1000 лв. глоба за митничарка, опитала да подкупи шефа на КЗП в Бургас

18:31, 14 мар 17 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският окръжен съд призна за виновна митническия инспектор Марица Г. от София в това, че на 24 юли 2015 г. в сградата на Комисията за защита на потребителите направила опит да даде подкуп на регионалния директор Николай Стойков, и я осъди на една година „лишаване от свобода“ с три години изпитателен срок и на глоба в размер на 1000 лева, като я оправда по първоначално повдигнатото обвинение за довършено престъпление.

Жената подхвърлила 500 лв. на шефа на КЗП в града, за да не издаде Наказателно постановление въз основа на съставен Акт за установяване на административно нарушение от Закона за туризма. Става въпрос за установено нарушение на заведение на южния плаж в Китен, в което старши инспектор от КЗП открил, че се извършва туристическа дейност, без да има категоризация за такова.

Заведението се стопанисвало от майката на митничарката. Последната отишла в кабинета на Николай Стойков в Бургас, казвайки му „Дайте да оправим нещата. Дайте да видим какво може да се направи“. Тя заявила също, че „При нас в митницата стават нещата много лесно“. Шефът на КЗП я помолил да напусне. Марица излязла от стаята, но малко по-късно отново влязла в кабинета на директора и хвърлила кутия от цигари на бюрото му, в която били навити банкноти, след което си тръгнала. Стойков незабавно информирал полицията.

За да постановят присъдата, окръжните съдии взеха предвид становищата и направените експертизи на три вещи лица и изслушаха четирима свидетели, сред които и самият обект на престъплението Николай Стойков.

Присъдата на Окръжния съд може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Бургас в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама