Металисти ще чистят Бургас от боклука (видео)

17:16, 14 мар 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почитатели на тежката музика ще чистят Бургас от боклука. Инициативата е на музикантите от група Grimaze, които отново тръгват на турнето „Мътъл за смет”. Тази година това ще е второто му издание. Миналата есен групата направи първото такова турне, в което заедно с над 200 доброволци фенове събраха заедно над 55 000 литра отпадъци от българската природа.  

Турнето ще включва концерти и събития за почистване на отпадъци в 9 български града, като освен Бургас това са и Варна, Севлиево, Плевен, Русе, София, Стара Загора, Велико Търново и Пловдив.

„Осъзнахме, че много ни харесва да имаме реална кауза зад музиката и бандата ни. Просто ни мотивира още повече. Есенното турне толкова много ни вдъхнови, заедно с всички приятели, които участваха в него, че решихме да го направим традиция. Просто е много яко да виждаме хората сплотени около нещо градивно за всички, за цялото общество и изобщо екосистемата, която сме. Така от град на град – вечер свирим и се зареждаме с метъл, а на другия ден – чистим”.

Концертът на Grimaze в Бургас ще се състои вечерта на 18 март, събота, в известен местен бар заедно с бургаската група Soulcore. Почистването ще е на другия ден от 13:30 ч. в боровата горичка край „Меден рудник“.

[[{"fid":"69828","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"GRIMAZE - Турне \"Да Живеем в Чистота - 2016\"","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама