Над 20 университета от цялата страна се представят на кандидатстудентска борса в Бургас

07:00, 14 мар 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургас отново е домакин на двудневна кандидатстудентска борса, която ще се проведе на 17 и 18 март (петък и събота) в изложбена зала и фоайе на Младежки културен център, съобщиха от Общината. В тази инициатива ще вземат участие над 20 български висши учебни заведения от цялата страна. Идеята е да се спестят време и средства на родители и бъдещи студенти, като на едно място в града, където живеят и учат младите хора, те да получат нужната информация за кандидатстване в университет.

По време на изложението кандидат-студентите ще получат актуална информация, консултации или съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване, за програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити, за предварителните и редовните изпити, за признаването на зрелостните изпити, битовото устройване на студентите и социалните придобивки и друга актуална информация.

Освен това младежите имат възможност да се снабдят с кандидатстудентски справочници, учебно-помощни и информационни материали. Часовете, в които кандидатстудентската борса ще бъде отворена и ще приема посетители, са на 17 март от 10:00 до 18:00 часа и на 18 март от 09:00 до 14:00 часа.

След провеждането на "Кандидатстудентска борса 2017" в Бургас, до края на март тя ще бъде представена още в градовете Хасково (20 и 21 март) и Стара Загора (22 и 23 март).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама