Съдът в Карнобат задържа под стража тримата арестувани на „Траянови врата“

17:14, 13 мар 17 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд в Карнобат е постановил постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“ на тримата мъже, арестувани при полицейска спецакция на прохода „Траянови врата“ в събота. Определенията са по искане на Районната прокуратура в Карнобат.

26-годишният Тодор А. от Карлово, 36-годишният Валери Н. от Самоков и 34-годишният Георги А. от Долна баня са обвинени за това, че на 11 март тази година около 03.20 ч. в Сунгурларе, от търговски обект „Лафка“ на ул. „Георги Димитров“, чрез разбиване на преграда, срязване на катинар на входна врата и изкъртване на щора, чрез ъглошлайф, отвертки, лост тип „кози крак“ и лек автомобил „Ауди А4“ откраднали 1655 кутии цигари от различни марки и 464 лотарийни билета.

Тримата обвиняеми бяха задържани същия ден по време на специализирана полицейска акция, проведена под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“  в сътрудничество със служители от полицейските дирекции в Бургас, Монтана и София и при отлична координация с Прокуратурата.

Според прокурора в Карнобат е налице обосновано предположение, че тримата мъже са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Определението на Районния съд в Карнобат може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама