„Созопол“ и „Несебър“ си вкараха по 3 гола в морското дерби на Втора лига

19:50, 11 мар 17 / Спорт 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Морето закипя от емоции на дербито между съседите „Созопол“ и „Несебър“, които не излъчиха победител в истинска голова драма. Мачът от 20-ия кръг на Втора лига на „Арена Созопол” завърши 3:3.

„Небесносините” поведоха преди още да е изтекла първата минута. Новото попълнение Георги Петров откри с глава след корнер. Десет минути по-късно отново той можеше да удвои, но избърза от чиста позиция. Постепенно обаче несебърлии придобиха инициативата и успяха да обърнат резултата още до почивката, като се възползваха от колебливата игра в защита на домакините. Иван Цачев изравни след индивидуална акция в 24-ата минута, а в 28-ата Ерай Карадайъ изведе своя тим напред след успоредно подаване на Симеон Баев.

През втората част „Созопол“ се хвърли в атаки, но четвърт час след подновяването на играта резервата Николай Колев вкара трети гол за гостите след бърза контраатака. Това обаче не прекърши устрема на домакините, чиито усилия бяха оползотворени от Мустафа Мустафа. Той се превърна в герой с два гола за крайното равенство 3:3.

В 72-ата минута Мустафа изненада вратаря Росен Андонов с коварна парабола от фланга, а в 84-ата повтори упражнението, но от фаул. В добавеното време „небесносините” можеха дори да стигнат и до победата, ала Деян Христов стреля от 5-6 метра в ръцете на Андонов. Секунди преди края Мустафа спря голова атака на гостите и беше изгонен след втори жълт и респективно червен картон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама