Обзор се побратими със Сопот

18:37, 09 мар 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сопот и Обзор вече са градове побратими. Официалното обявяване е станало на тържествен церемониал в Сопот на 7 март. Кметовете на двата града са подписали споразумение за взаимност и сътрудничество в областта на културата, образованието, спорта и туризма.

Делегацията на кметство Обзор, пристигнала специално за събитието, е посрещната в Община Сопот с живо изпълнение на автентична българска гайда. След емоционалната встъпителна в кабинета на кмета се е пристъпило към официалното скрепяване на отношенията между двата града. 

Двете страни са си обещали да насърчават и подкрепят обмена между съгражданите си с цел съвместно разбирателство и ефективно сътрудничество в истинския дух на българската националност.

След скрепяване на споразумението с подписите на двамата кметове на терена на местния стадион е изиграна приятелска футболна среща между ветераните от двата града, предшествана от тържествен молебен, хляб и сол и изпълнение на националния химн.

Кметовете Христо Янев и Деян Дойнов са оглавили отборите си в мача, след което си разменили купи и медали.

В състава на делегацията от Обзор са били видни футболни ветерани, които преди церемонията по побратимяване са участвали във футболен турнир в гр. Карлово.

Представителите на Обзор, Сопот и Карлово са превърнали срещите си в дружески празник и са си обещали те да станат традиция, като си гостуват взаимно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама