Строг затвор за крадец, ранил с нож охранител в магазин в „Меден рудник“

17:20, 09 мар 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас и осъдителни присъди на три съдебни инстанции ВКС e наложил ефективно наказание на Петко Великов, съобщиха от държавното обвинение. Бургазлията е осъден за това, че 14 май 2015 г. в магазин „Анет 2” в ж.к. „Меден рудник”, срещу бл. 479, откраднал вакуумиран кашкавал и краве масло на обща стойност 13,41 лева. Бандитът и ранил с нож пазача в магазина Росен К. от Бургас, причинявайки му средна телесна повреда. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Случката се разиграла около 13,30 часа на посочената горе дата. Охранителят на магазина забелязал, че млад мъж и възрастна жена – Петко Великов и неговата майка, твърде много оглеждат стоките и се консултират помежду си. Пазачът започнал постоянно да ги наблюдава и видял, че Великов взел от хладилните витрина една вакуумирана опаковка кашкавал. След това Великов и майка му се насочили към топлата витрина, откъдето си взели друг хранителен продукт - сирене и се насочили към каса №2 в магазина. Касиерката изпълнявала служебните си задължения на каса №2 и маркирала стоките, закупени от майката на Великов. Последната ги заплатила и излязла от зоната на касата. Великов, който вървял с майка си, не представил стоки за маркиране, а тръгнал след нея, като касиерката видяла, че не носи нищо в ръцете си.

Междувременно охранителят забелязал, че жената заплатила единствено закупеното сирене, но не и опаковката кашкавал, която се намирала под якето, под дясната мишница на Великов. След като Великов и майка му излезли от касата и тръгнали към изхода на магазина, пазачът се насочил след тях и бутнал крадеца по гърба, като му казал „Господине, може ли за момент?” Великов продължил да върви и тогава охранителят го дръпнал за дясната ръка, в резултат на което опаковката кашкавал паднала на земята.

Великов се обърнал към охранителя, който го попитал „Защо не платихте кашкавала?”, а Великов отговорил „Правя си майтап”. Пазачът му казал „При нас този майтап се нарича кражба” и с лявата си ръка хванал десния ръкав на якето на Великов, като междувременно казал на касиерките да натиснат паник-бутона, за да сигнализират охранителната фирма.

Великов започнал да се дърпа и да се опитва да се освободи, като с нож порязал лявата ръка на охранителя, нанасяйки му няколко удара в областта на китката, а след това замахнал и наранил свидетеля в областта на корема. Междувременно от якето на Великов паднала и опаковка краве масло.

В резултат на нанесените му удари с нож, пострадалият пуснал Великов, който побягнал и излязъл от магазина. Крадецът бил задържан по-късно.

По време на първата съдебна инстанция делото е било разгледано по реда на съкратеното следствие.

Наказанието, което е окончателно, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама