Съдят бургазлия, окрал жена, докато прибирала внучето си от детска градина

07:00, 07 мар 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Бургас е предала на съд Янко И. от Бургас, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Той е подсъдим за това, че през лятото на миналата година откраднал дамска чанта, портфейл, парична сума в размер на 540 лв., очила и мобилен телефон – всичко на обща стойност 1038 лв., както и две дебитни карти от жена в комплекс „Славейков“.

Злодеянието е осъществено около 17.30 часа на 14 юни, когато вниманието на Янко било привлечено от спрения на ул. „Тракия“, в близост до ОУ „Антон Страшимиров“, лек автомобил „Рено Сценик“. Колата се намирала встрани на пътното платно, спряна успоредно на поставените там контейнери за смет. В това време съпругата на собственика на автомобила излязла от нея и след като я заключила, отишла до близката детска градина – ЦДГ „Звънче“, за да прибере внучето си оттам.

Бургазлията веднага се насочил към реното. Достигайки до него, видял оставената на предната дясна седалка дамска чанта. Тогава Янко И. решил да се възползва от отсъствието на пострадалата и от естественото прикритие, което създавали разположените между автомобила и пешеходния тротоар контейнери за смет, и да отнеме дамската чанта. За целта, застанал между контейнерите и колата и с неустановен предмет счупил стъклото на предната ѝ дясна врата. Бръкнал през получилия се отвор и взел дамската чанта на жената и намиращите се в нея пари и вещи. Открил банкови карти и кодовете за тях, след което отишъл до банкомат и изтеглил сумата от общо 5100 лв.

Крадецът не се порадвал дълго на плячката си, защото посетил няколко казина в Бургас, където до края на вечерта проиграл откраднатите пари. Впоследствие Янко И. бил арестуван.

Към днешна дата подсъдимият, който има и предходни осъждания, се намира в бургаския затвор с определена мярка за неотклонение „задържане под стажа“.

Съдебното заседание срещу него е насрочено за 15 март тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама