Три силни жени на ГЕРБ разкриха в Бургас реалните решения за развитието на България

21:03, 06 мар 17 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачите на кандидат-депутатските листи на ГЕРБ в Бургас – Ивелина Василева, във Варна – Лиляна Павлова, и в Пазарджик – Екатерина Захариева, се събраха днес в морски град. Поводът беше форумът на тема „Силни жени. Смели лидери. Реални решения”, организиран от Жени-ГЕРБ в навечерието на 8 март. Трите говориха пред хората в препълнената зала „Георги Баев“ в Морското казино, в която освен преобладаващите дами имаше и много мъже.

„И трите сме посветени на каузата да направим живота на хората по-добър – това е и във фокуса на нашата кампания. Ние доказахме, че изпълняваме своите ангажименти, които сме поели. И пример за това е Бургас. Той се промени кардинално през последните години. Създадени бяха далеч по-добри условия за хората спрямо това, което помним от нетолкова далечното минало, когато нищо не се случваше в града“ – посочи домакинът на форума Ивелина Василева.

Тя добави, че това, което предстои сега, е да се продължи надграждането и развитието на България. И това е свързано с основните стълбове, върху което се гради програмата на ГЕРБ. Единият е икономиката, осигуряването на добри доходи на хората и поставянето на човека във фокуса на внимание. Основен приоритет в програмата на партията е образованието, защото това е най-дългосрочната инвестиция - правим я в нашите деца. Не са по-маловажни и здравеопазването, и сигурността на хората.

Като водач на бургаската листа на ГЕРБ Василева посочи, че целта на кандидат-депутатите в нея, които са само местни хора, е да направят Бургас най-доброто място за живеене, където всеки иска да остане, защото градът привлича и младите хора с добро и качествено образование, и бизнеса с инвестиции.

Като бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова подчерта, че в региона на Бургас има какво още да се направи като инвестиции. Да се довърши градският транспорт и облагородяването на градската среда извън пътната мрежа са само част от тези намерения. Тя категорично потвърди волята на ГЕРБ да довърши четирилентовия път Бургас - Слънчев бряг.

Снимкa: Topnovini.bg

„Знам, че това е язвата на региона, най-големият проблем. Мисля, че много направихме през последната година. Имаме осигурено финансиране и избрани изпълнители за двата обхода, така че наистина е въпрос на воля това да се случи и мисля, че ако получим тази подкрепа, за която се борим, ще можем да го направим съвсем скоро“, заяви Лиляна Павлова.

Тя отбеляза, че завършването на пътя е пряко свързано с пътната безопасност. Защото в този участък, особено в летния период, жертвите са страшно много.

Министърът на правосъдието в кабинета „Борисов 2“ Екатерина Захариева заяви, че се гордее с нейния изцяло женски екип в Министерството. Само за година той е свършил повече работа от всички ръководства на министерството преди тях. Като безспорни успехи на политическия кабинет на Министерството на правосъдието Захариева открои подписването на Истанбулската конвенция срещу насилието над жени, което се случи през април миналата година по време на Конференцията на министрите на правосъдието от Съвета на Европа в София.

Дамският отбор на Захариева е изготвил още промени в Семейния кодекс, които предвиждат отпадане на тайната на осиновяването и значително улесняване на процедурите, детското правосъдие, Закона за движението по пътищата с промени, гарантиращи правата на пешеходците. Сред инициативите на Министерството на правосъдието бяха още съдебната реформа (двата пакета с промени в Закона за съдебната власт), Гражданско-процесуалният кодекс, Търговският закон с мерките срещу кражба на фирми и стабилизиращите мерки за предприятия преди изпадане в несъстоятелност.

„За 5 години и половина на власт ГЕРБ успя да свърши толкова, колкото другите не успяха за 22 години“, подчерта Захариева. Попитана ако може да промени нещо в България, какво би било то, тя отвърна: „Чувството на страх у хората. Страхливият народ е лесен за манипулиране и управление. Но смелият човек може да постигне всичко.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама