Пускат онлайн правилата за прием в детските градини и първи клас в Бургас

07:00, 06 мар 17 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Системата за електронно записване в детските градини и първи клас ще бъде презаредена в сайта на Община Бургас днес, 6 март, понеделник. Това ще даде възможност на родителите да се запознаят как се извършва регистрацията, кандидатстването и кои са обявените свободни места по райони.

Важното, което трябва да се знае, е, че тази година няма промяна в критериите за класиране и прием в детските градини. В електронната система всеки ще може да види кои са свободните места в яслените и възрастовите групи. Местата в по-горните групи също ще бъдат вписани. Кампанията за регистриране и прием започва на 3 април.

Тази година чрез системата за електронно записване ще може да се осъществява и прием в полудневните подготвителни групи към училищата. Досега тази дейност се извършваше от директорите на учебните заведения.

На сайта родителите могат да видят и свободните места в паралелките за първи клас във всяко училище.

Община Бургас е възприела наложените от Министерството на образованието и науката критерии за приема в първи клас, като към тях са прибавени и други, съобразени със ситуацията в града.

Най-много точки при кандидатстване ще дава критерият за адресна регистрация в района на съответния административен център и посоченото първо желание за прием.

В условията има и друга важна подробност. Родителите, чиято адресна регистрация е в териториалните дирекции "Приморие" и "Зора", имат предимство за всички училища в двата административни района.

За улеснение при кандидатстването в първи клас Община Бургас ще публикува в системата за електронно записване информация кой за кое училище има предимство при кандидатстване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама