Столична фирма спечели търга за плажа „Обзор-мотела“

13:00, 05 мар 17 25 1762 Шрифт:
Автор:

Столичното дружество „Съмър инвест“ е избрано за победител в търга за наемател на морския плаж „Обзор-мотела“. Това показа справка на Topnovini.bg в Министерството на туризма. При тайното наддаване „Съмър инвест“ е предложило най-изгодна оферта в сравнение с тези на още трима кандидати за стопани на обекта – „Крам Инс“ от София, „ЗОП Консултинг“ от Пловдив и „Бор Инвест“ от Варна.

Управител и собственик на „Съмър инвест“ е Стоян Лазаров Трендафилов. Той ще плаща годишна наемна цена за плажа в размер на 409 200 лв. с ДДС. Фирмата ще дава чадъри и шезлонги на летовниците за по 6 лв. за целия срок на договора.

Плажът „Обзор-мотела“ се простира върху обща площ от 69 057 кв.м., от която активна е 61 783 кв.м. Дължината на бреговата линия на ивицата е 1138 метра.

Името на плажа идва от това, че преди години там е имало мотел с бунгала. Той отдавна не съществува. Днес на негово място са построени хотелски комплекси, при строежа на които са унищожени част от Черноморските ембрионални дюни в района, както и множество редки и защитени растения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама