Автомобилна състезателка спечели женското рали в Бургас

17:39, 04 мар 17 25 1262 Шрифт:
Автор:

Саня Върбанова с автомобил „Хонда“ е големият победител в тазгодишното 21-во издание на ралито за жени в Бургас, което традиционно се провежда в дните около 8-и март. Тя беше най-бърза от всички 29 записали се за участие състезателки. Победата на младата дама не е толкова изненадваща, като се има предвид, че самата тя има участия в професионални рали надпревари. Саня е внучка на автомобилните състезатели Стоян и Елена Апостолови. Известната бургаска фамилия е организатор на дамското рали, което от няколко години носи името на вече покойната Елена Апостолова.

Втора в генералното класиране е Валерия Николова с „Пежо 106“, а на трето място се нареди Илина Монева с „Опел Корса“.

Отличени бяха и участничките в различните видове класове автомобили.

В клас до 1200 куб.см първото място спечели Таня Стоянова с „Нисан“. Със същата марка автомобил на второ място се нареди Николета Панайотова. Трета е Катя Кръстева с „Мицубиши“.

Валерия Николова е победителката в клас до 1400 куб.см. Втора е Илина Монева, а трета - Жасмина Георгиева с „Пежо“.

В клас до 1600 куб.см първенец е Саня Върбанова, втора е Василена Бояджиева с „Мицубиши“, трета е Василена Радичкова с „Рено“.

Дамите показаха завидни шофьорски умения. Снимка: Topnovini.bg

Най-мощният клас над 1600 куб.см спечели Станислава Георгиева с „Пежо“. На второ място се класира Райна Иванова с „Форд“, а на трето – Яна Станкова с „Фолксваген“.

За първа година в ралито бяха отличени и най-добрите в още един клас, т.нар. „професионален“ – за дами, работещи в сферата на автомобилите. По думите на Стоян Апостолов, това са жени, които разбират повече от резервни части за коли от мъжете. В състезанието участваха две такива дами. За победителка бе определена отново Саня Върбанова, а подгласничка ѝ стана Катя Кръстева.  

Бях връчени и три специални награди. Приза за най-голяма състезателка взе 66-годишната Цвета Петкова с „Шевролет“. Най-малката участничка бе 18-годишната Александра Чолакова със „Сеат Ибиза“. А за най-прецизна в надпреварата бе обявена Миролюба Влаева с „Опел Корса“.

СБА връчи специална купа на победителката в паралелния слалом. Снимка: Topnovini.bg

Всички отличени дами с бензин в кръвта получиха специални купи и множество награди от спонсорите на ралито. С домакински електроуреди си тръгнаха и няколко късметлии сред публиката, които бяха изтеглени чрез томбола.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама