Бургаски полицаи показаха отлично владение на джу джицу на световното в Банско

09:31, 02 мар 17 25 763 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаски полицаи са се представили повече от достойно и са завоювали множество медали на Световното първенство по джу джицу за служители с правоохранителни функции, завършило преди дни в Банско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В престижното състезание са участвали над 150 състезатели от 15 държави, като част от националния отбор на България са били и полицаите – членове на Централния полицейски карате и джу джицу клуб в Бургас.

В дисциплината джу джицу файтинг в категория до 69 кг световен шампион след постигнати 5 категорични победи стана Радослав Марков, а третото място остана за Венилин Русинов. В същата дисциплина, но в категория до 85 кг, българският представител Яни Русинов достигна финал, като 5 секунди преди края на срещата водеше по точки срещу представителя на Казахстан. След неубедително съдийско решение в последните секунди Русинов отстъпи на казахстанския представител и остана с вицесветовната шапионска титла.

В категория до 94 кг. Борис Георгиев даде всичко от себе си, но липсата на опит му попречи да се изкачи по-нагоре на почетната стълбичка и за него остана третото място. При най-тежките Милен Джиналийски се справи със силната конкуренция и стана вицесветовен шампион.

В дисциплината джу джицу дуо система братя Русинови се класираха на финала, като отстъпиха единствено на представителите на Черна гора.

Дебют на международния спортен форум направи и състезателят в дисциплината не ваза (бразилско джу джицу ) Добрин Ангелов. След оспорвани срещи с доста по-опитни състезатели Ангелов заслужи третото място в своята категория, с което загатна за големия си потенциал.

В традиционно силната за състезателите на Централния полицейски карате и джу джицу клуб дисциплина „полицейска лична защита“ тандемът Яни Русинов - Георги Кискинов бе принуден да прекрати участие поради контузия на Русинов. За тях остана неприсъщото 5-то място. Треньорът на отбора Стоян Петков изказа задоволството си от постигнатите високи резултати и поздрави и другите членове на отбора от различните полицейски структури, постигнали също призови класирания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама