Над 5,6 млн. лв. дават за реконструкцията на ул. „Богориди” и междублоково пространство в „Меден рудник”

07:00, 02 мар 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Бургас е публикувала обществена поръчка за реконструкцията на централната улица „Богориди”, както и на междублоково пространство в Зона Б на комплекс „Меден рудник”. Това показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 5 668 682.14 лева без ДДС.

Кандидатите могат да подават своите оферти или заявления за участие до 3-ти април тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден (4-ти април) в сградата на Общината.

От описанието на поръчката става ясно, че ремонтът ще обхване пешеходната зона на улица „Богориди” – от ул. „Лермонтов” до ул. „Демокрация”. Ще бъде направена цялостна реконструкция, включително водни ефекти , улично и художествено осветление и елементи на градско обзавеждане. В проектното решение на настилките се залага на естествени материали - гранитни плочи в различни размери в три нюанса на цветовете и гранитни павета от съществуващата настилка (след допълнителна обработка на повърхността им). Водещата линия за незрящи ще е изпълнена от гранитни фрезовани с улеи плочи, която ще се използва като композиционен елемент, който същевременно ще служи и за репер за трасировката на останалите елементи от настилките и обзавеждането. Бетонни плочи ще се използват при оформяне прехода по вече изпълнената част от ул. „Богориди” -  от ул. „Александровска” до ул. „Лермонтов”, както и по кръстовищата с напречните улици. Те ще насичат пространството със смяната на материала и растера на настилката.

Сумата, предвидена за тази реконструкция, е 2 874 053.82 лева без ДДС.

Проектът за междублоково пространство в УПИ VII, кв. 118 а, зона В на комплекс „Меден рудник” доразвива системата от транспортни връзки в зоната, като прокарва нова обслужваща улица. Предвижда се изграждането на паркоместа с перпендикулярно паркиране, разположени и в двата тротоара на улицата. Ще се реализира и нова обслужваща улица, разделяща кв. 118 а, от двете страни на която са проектирани два паркинга с 25 и 43 паркоместа и обособяване на паркинг между блокове № 93 и 95 с 16 паркоместа. Настилката на уличното платно и тротоарите са от асфалт. Уличното осветление е предвидено да бъде едностранно – в един от тротоарите. Внедрява се система за подземно сметосъбиране. Контейнерите са изнесени по тротоарите, така че да не се затруднява обслужването им. В проекта се предвижда засаждането на дървета, които отговарят на нормативните изисквания. Преходът със зелените площи е посредством скрит градински бордюр на нивото на настилката. Тази реконструкция ще струва 2 794 628.32 лева без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама