Борбен Нефтохимик взе точка срещу Лудогорец

19:46, 01 мар 17 / Спорт 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борбен Нефтохимик взе точка на Лудогорец в междинния 22-ри кръг на Професионална първа лига, след груба грешка на вратаря на разградчани Владислав Стоянов в края на срещата.

Първото по-сериозно положение в срещата се откри пред Марселиньо в 12-та минута от пряк свободен удар, но вратарят на Нефтохимик Янко Георгиев се справи със ситуацията.

Пет минути по-късно домакините можеха да открият резултата, но удар на Галин Иванов беше отразен от стража на „орлите” Владислав Стоянов.

До края на първото полувреме Мисиджан и Вандерсон на два пъти имаха шанс да се разпишат за разградчани.

В даденото от съдията продължение Вандерсон имаше чудесна възможност да открие за футболистите на Георги Дерменджиев, но топката премина над вратата на Георгиев. Първата част завърши при резултат 0:0.

След подновяването на играта домакините имаха няколко отлични възможности да отбележат попадение във вратата на шампионите, но Онуоха и Вълчев пропуснаха да се разпишат.

Най-чистото положение в мача дойде в 72-та минута. Пред вратата на Георгиев се получи изключително разбъркване. Кешеру имаше уникална възможност да вкара топката в мрежата, но стражът на Нефтохимик отново запази вратата си суха.

След няколко чисти положения изпуснати от шампионите логичното се случи, когато в 78-та минута Марселиньо отбеляза изключително красиво попадение, с което Лудогорец откри резултата.

Футболистите на Христо Янев можеха да изравнят резултата в 88-та минута, но топката без избита. Последва центриране от корнер, при което Владислав Стоянов се подхлъзна и Илия Миланов се възползва, като с глава прати топката в мрежата на Лудогорец и изравни за 1:1.

Така Лудогорец не се възползва от равните резултати, които вчера Левски и ЦСКА инкасираха, но въпреки това запазва първата си позиция в класирането. Шампионите имат актив от 57 точки, втори е Левски с 45 пункта, а трети е ЦСКА с 15 по-малко от разградчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама