Ивелина Василева в Созопол: Правим фонд за ВиК и в малките населени места

14:33, 28 фев 17 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Созопол е символ на успешно развиваща се община. Гордея се, че всички заедно се преборихме за най-дълго мечтаното и важно съоръжение – пречиствателната станция, която обслужва не само Созопол, но и Черноморец, а отскоро към нея е включено и Равадиново. Проектът беше с 20-годишна история, но само правителството на ГЕРБ успя да го доведе до успешен финал“. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева на среща с обществеността на Созопол, на която беше даден и старт на предизборната кампания на ГЕРБ в общината. Заедно с кандидатите за народни представители Диана Саватева, Диана Йорданова и Иван Вълков. Василева представи пред препълнената зала приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ.

Ивелина Василева отбеляза, че новата пречиствателна станция осигурява по-чисто море и по-висок стандарт на живеещите в община Созопол. Сега ще подпомогнем и по-малките населени места – предвидили сме нов фонд с бюджет 100 милиона лева годишно, чрез който да се финансират ВиК проекти в тях, каза Василева. Тя напомни, че по предложение на депутатите на ГЕРБ от Бургас беше обособено самостоятелно министерство на туризма. Като основен приоритет в тази сфера е така важният за Созопол културно-исторически туризъм.

Препълнена зала посрещна кандидатите за депутати.Снимка:ГЕРБ

Василева обърна внимание, че в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ са само местни хора, които милеят за региона и всекидневно ще отстояват интересите му. Хората реагираха позитивно и на друг акцент в предизборната програма – образованието, където се предлага двойно увеличение на заплатите на учителите, както и спиране на социалните помощи за семейства, които не изпращат децата си на детска градина или училище.

Гарантираме удвояване на икономически ръст, откъде ще дойдат и повечето пари за пенсии, каза четвъртата в листата Диана Йорданова. Тя беше категорична, че ГЕРБ няма да пипа 10-процентния плосък данък – в противен случа има риск от по-ниска събираемост и увеличаване на сивия сектор.

Кметът Панайот Рейзи обобщи, че предстоящите избори са много важни за живеещите в община Созопол и че единствено партия ГЕРБ не дава неизпълними обещания. Знаете, че през последните години заедно изградихме по европрограми жизненоважни обекти за региона и те станаха благодарение на хората, които виждате тук, каза Рейзи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама