Спецченгета разбиха наркогрупа, разпространявала дрога и в Слънчев бряг

13:26, 28 фев 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на ГДБОП и колегите им от СДВР са неутрализирали организирана престъпна група, разпространявала наркотици в елитни заведения и клубове, съобщиха от МВР.

Десетима от участниците са задържани на 24 февруари тази година вечерта при специализирана операция под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Един е в Софийския затвор по друго досъдебно производство, а един се издирва.

Обвинения са повдигнати на 12 участници в организираната престъпна група за разпространение на кокаин, екстази, амфетамини, марихуана. Освен в елитни столични заведения и клубове, бандата през летните месеци е търгувала с дрога и в курортния комплекс Слънчев бряг.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2015 г. Ръководителят й Станислав Д. наложил стройна организация на дейността по разпространението. Най-довереният му човек в групата Кристиян С. контролирал дилърите, отговарял за зареждането с наркотици и събирането на парите. Той ръководел и „наказателната бригада“ на престъпната група, в която участвали Иван К., Красимир Г., Иван С. и др. Целта на тази бригада е била да гони конкуренцията и налага монополно положение на пазара.

Групата е имала основен „зареждач“ и главен „склададжия“.

При извършените претърсвания и изземвания са намерени и иззети общо около 4 кг марихуана, 250 грама кокаин, 150 г амфетамини. От тях в дома на „склададжията“ са открити 2 кг и 800 г марихуана и 205 г кокаин. В колата на един от дилърите Иван К. са намерени 20 дози кокаин. Намерени и иззети са и още количества наркотични вещества, чийто състав се установява от експертизи. Иззетите СИМ карти, кодови названия на наркотиците, както и начините на комуникация на участниците сочат, че групата е действала изключително гъвкаво и при строга конспиративност.

На 27 февруари 2017 г. Специализираната прокуратура е поискала от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за деветима от задържаните. С постановление на наблюдаващия прокурор на един от задържаните е наложена „Парична гаранция“. Същия ден късно вечерта съдът определи най-тежката мярка за осем от обвинените, а един остави под парична гаранция.

Повечето от обвиняемите са осъждани, някои от тях многократно, в т.ч. за разпространение на наркотици. По делото са използвани специални разузнавателни средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама