Бургаски музиканти блестяха в шоуто на Енчо Керязов

12:49, 28 фев 17 / Любопитно 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаски музиканти взеха участие в шестото издание на спектакъла "Нощ на звездите" на именития цирков акробат Енчо Керязов, съобщиха от Общината.

Оркестърът на диригента Левон Манукян и хор "Родна песен" - Бургас със солисти Пени Ставрева и Добромир Манев допринесоха за мащабността на проведеното на 25 февруари в столичната зала "Арена Армеец" шоу.

Събитието е свързано с насърчаването на талантливи български деца и младежи в областите образование, изкуство и спорт. Тържествената първа част по награждаването беше последвана от гала спектакъл, който няма аналог в световен мащаб. В него участваха най-големите звезди на цирковото изкуство - носители на награди от единствения световен фестивал в Монте Карло.

Най-екстремното преживяване беше номерът с три състезателни мотора, които за първи път в света изпълниха огнена каскада, прелитайки в лупинги със 160 км./ч. над диригента, оркестрантите, хористите и солистката Люси Дяковска. Бурните аплодисменти на публиката и възторжените отзиви на организаторите и участниците бяха наградата за музикантите, които за изключително кратък срок се справиха блестящо с една специфична и непозната досега за тях жанрова област.

Гала-концертът "Нощ на звездите" беше записан и ще се излъчи от БНТ 1. С участието си в него хор "Родна песен" постави запомнящо се начало на юбилея за 55 г. от неговото основаване. Събитието ще бъде отбелязано с многобройни музикални изяви и разнообразен репертоар - от песнопенията на Дмитрий Бортнянски в православните храмове на България до концерти с класическа музика и съвременни световни мюзикъли. Кулминацията е голям юбилеен концерт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама