Ограничават за 3 дни движението през тунела Провадия - Айтос

21:34, 24 фев 17 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 27 февруари до 1 март ще се ограничава движението през скалния тунел на път III-208 Провадия – Айтос, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ще се изпълняват предвидените краткосрочни мерки за обезопасяване на съоръжението.

От 27 февруари до 1 март в определени часове от деня ще се ограничава движението през скалния тунел в близост до село Билка при 56-ти километър на път III-208 Провадия – Айтос. През следващата седмица ще бъдат изпълнени предвидените краткосрочни мерки за обезопасяване на съоръжението, посочени в доклада за състоянието на тунелите в България, публикуван на www.api.bg на 15 февруари т. г. Укрепителните мерки включват обрушване на тунела, монтиране на обезопасителна мрежа и др. Предвидените дейности ще бъдат изпълнени от дружеството, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Бургас.

Дългосрочните мерки включват основен ремонт на тунела, който е в експлоатация е от 1936 г. Съоръжението, както и близо 30 км от третокласния път са в списъка с проекти, които ще се рехабилитират със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Предвижда се уширяване на тунела, хидроизолация и нова настилка. В момента се подготвя техническият проект.

Във връзка с изпълнението на мерките за обезопасяване на съоръжението от 27 февруари (понеделник) до 1 март (сряда) ще бъде напълно ограничено движението в участъка на тунела от км 55+300 до км 57+300. Трафикът ще бъди спиран от 8 до 10 ч., от 11.30 до 13.30 ч. и от 15 до 17 ч. През тези интервали трафикът ще се насочва към „Обзорския проход“ и към „Ришкия проход“. През останалата част от денонощиeто движението ще бъде без ограничения.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки стриктно пътната сигнализация, предупреждават от АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама