Строят еко детска градина в "Меден рудник"

20:03, 24 фев 17 25 589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна изграждането на модерна еко детска градина в бургаския комплекс „Меден рудник“. Нейната сграда ще бъде с висок клас на енергийна ефективност, с минимално потребление не енергия и нищожни разходи за отопление. По тези показатели тя ще е единствената по рода си обществена сграда.

Детското заведение ще се намира в районния център на „Меден рудник“. Тази част на комплекса се утвърждава като район с модерен облик, формиран от изградените обществени и търговски сгради.

Снимка: Община-Бургас

Изграждането на новата детска градина ще става поетапно.

В първия етап ще бъдат реализирани основният и 2 съпътстващи модула на детската градина, докато третият ще бъде изграден във втори етап, за който ще бъдат осигурени допълнителни средства от собствени или външни източници на финансиране. В основния модул ще бъдат обособени административен корпус, мултифункционален учебен кабинет по компютърно обучение, изобразително изкуство, езиково обучение, библиотека и физкултурен салон, който ще служи и като концертна зала.

Снимка: Общена-Бургас

В останалите два модула ще бъдат разположение занимални, спални, кухненски помещения, санитарни възли, преддверия със съблекални. До всички входове на сградата ще бъдат осигурени рампи за улеснение достъпа на хора в неравностойно положение. Специализиран асансьор ще осъществява връзката между всички нива, което допълнително благоприятства за осигуряването на достъпна среда за хората в неравностойно положение.

В дворното пространство ще бъдат обособени шест детски площадки - по една за всяка отделна група, игрище за минифутбол и баскетбол, опитна градина, в която ще се отглеждат цветя и зеленчуци. Градинка и кътове за отдих ще допълват външното пространство. То ще бъде опасано със "зелена ограда" от цъфтящи храсти.

Снимка: Община-Бургас

С реализацията на настоящия обект общинската образователна инфраструктура ще бъде надградена с допълнителен капацитет за предучилищно обучение на 132 деца - 3 градински групи и една яслена група.

Според плановете новата детска гадина трябва да отвори врата следващата есен. Веднага след нейното изграждане ще започне проектирането на новото районно полицейско управление в „Меден рудник“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама