Националният съвет по туризъм ще заседава в Бургас

17:45, 24 фев 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова ще открие първото заседание за тази година на Националния съвет по туризъм, което ще се проведе на 27 февруари (понеделник) в Бургас. Това съобщиха от Министерството на туризма. В заседанието ще се включат и зам.-министър Ирена Георгиева, представители на други министерства, на Комисията за защита на потребителите, Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция по приходите, на отраслови и регионални организации, национални курорти, кметове на общини и други.

Междувременно на състояла се среща днес между министрите на туризма Стела Балтова и на околната среда и водите Ирина Костова е обсъждан въпросът с липсата на пречиствателни станции в Ахтопол и Синеморец. Заявено е, че се търсят възможности за финансиране на проекти и за тях. Ще бъде разширена и модернизирана ПСОВ – Приморско-Китен, а изцяло изградена ще е ПСОВ в Айтос. Тя ще пречиства отпадъчните води на населеното място, които сега замърсяват р. Айтоска, а оттам и Черно море.

Новото пречиствателно съоръжение на Несебър, което е с капацитет 221 944 жители, предстои да поеме изцяло мръсните води на всички селища от агломерацията – от Ахелой до Елените. Ще се увеличи натоварването и на ПСОВ в Созопол, която ще пречиства и водите на Равадиново.

Министър Балтова постави въпроса за плажовете с оглед постъпилите сигнали за разрушаването на дюни в някои курорти. По отношение на Иракли няма нарушение. Това са бунгала върху урбанизирана територия, в която няма дюни, е обяснила министър Костова.

На днешната среща е присъствал и бургаският хотелиер Георги Николчев, който стана съветник на министър-председателя по туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама