Бургаско заведение се бори за приза „Ресторант на годината”

06:50, 23 фев 17 / Култура 25 714 Шрифт:
Автор:

Бургаското заведение „Rosé” получи номинация в категория „Най-добро обслужване” в конкурса на „Бакхус” за ресторант на годината. То ще се оценява от дегустаторско жури и съдийски борд.

Номинацията е в рамките на 16-то издание на конкурса „Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino” 2016.

Общо 19 ресторанта получиха номинации в 8-те категории на конкурса. С най-много номинации, по 4, са ресторанти в София и Пловдив.  

„Ресторант на годината” е не просто състезание за оценка на ястия, менюта и стандарти за обслужване в приятна атмосфера. Конкурсът е и начин да бъдат насърчени талантливите готвачи, добрите и устойчиви практики, отговорния бизнес и находчивите, иновативни идеи.

Победителите в конкурса „Ресторант на годината, AcquaPanna&S.Pellegrino” 2016 ще бъдат обявени на 30 март с галавечеря, която тази година е вдъхновена от храната като единствено изкуство, което ангажира всички сетива, и носи името „6 - церемония на сетивата”.

Критериите на конкурса обхващат цялостното преживяване: менюто, продуктите, ястията, напитките, обслужването и интериора. Случаите, в които ресторант може да бъде дисквалифициран, са пушене в затворено помещение, лъжа в сметката или в комуникацията, грубо отношение или лоша хигиена.

Журито се състои от кулинарни журналисти и блогъри, собственици на кулинарни училища за любители, хора с академичен профил, експерти от туристическата индустрия, кулинарни пътешественици.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама