Делото срещу Кела отново не тръгна, адвокатите му не се явиха

11:48, 21 фев 17 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ход на делото за убийството на Димитър Стаматов – Мастара отново не бе даден. Заседанието бе насрочено за днес в Бургаския окръжен съд. Причината е неявяването на защитата на обвиняемия Пламен Дишков – Кела.

Това е поредният фалстарт на делото. Предният път то не тръгна поради неявяването на гражданските ищци. Тогава също не се явиха и двамата адвокати на Кела - Калчев и Коев, а той бе представляван от резервния защитник Калоян Кръстевич. От своя страна съдия Събчо Събев глоби адвокатите Калчев и Коев с по 1000 лева.

Окръжен съд – Бургас насрочи следващото заседание за 22 март от 10:00 часа.

Припомняме, че Пламен Дишков е подсъдим за това, че в съучастие с Бойко Стоянов и Тодор Неделчев – Недьо умишлено умъртвил Мастара на 21 ноември 2002 година в Бургас.

Според обвинението убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишлено склоняване и убеждаване на Бойко Стоянов да извърши престъплението, а помагачеството се изразява в набавяне на средства – суми в размер на около 3 хил. лв. , малокалибрена пушка, 5 броя патрони, даване на съвети и указания на Стоянов за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама