ГЕРБ регистрира изборната си листа в Бургас, има изненади

13:50, 20 фев 17 / Политика 25 911 Шрифт:
Автор:

ГЕРБ официално регистрира кандидатдепутатската си листа в Районната избирателна комисия в Бургас. Документите донесоха водачът на местната листа Ивелина Василева, областният председател на партията и трети в списъка Димитър Бойчев и общинският лидер на ГЕРБ Иван Вълков, който малко изненадващо е поставен на осма позиция.

Голямата изненада е включването под номер 2 в листата на топ журналистката Диана Саватева, която влиза от гражданската квота. От тази позиция с фантастиката граничи вероятността тя да не влезе в 44-ото Народно събрание. Новината за включването на Саватева в листата на ГЕРБ Topnovini.bg съобщи още преди 3 дни, но тогава не беше ясно, че ще бъде на толкова избираемо място.

Хората на четвъртото и петото място в изборната листа не будят изненада – това са доскорошният депутат Диана Йорданова и зам.-министърът на енергетиката в кабинета „Борисов 2“ Жечо Станков.

Шестото място се заема от друг доскорошен народен представител - Семир Абу Мелих. Неговото име също не би било изненада, ако той самият не беше обявил преди няколко дни, че участието му в листата е под въпрос заради лични причини. Но днес стана ясно, че той отново е в листата, и то на място, което би му дало нов депутатски мандат.

Седмото място е за общинският съветник Галя Василева. Тя е известна като една от най-дейните активисти в младежката организация на ГЕРБ в Бургас.

Деветата позиция се заема от още един представител от гражданската квота. Това е известният ветеринарен лекар в Бургас д-р Стойно Стойнов. Той е учредител и член на Българския ветеринарен съюз (БВС), като в периода 2008-2013 г. е бил председател на областна колегия на Съюза за Бургаски регион. От началото на 2017 г. Стойнов е член на Управителния съвет на сдружение „Морски сговор“, което се занимава с проблемите на общността на местните рибари от Ченгене скеле.

На десето място в листата е настоящият зам. областен управител на Бургас Севдалина Турманова.

При подредбата на листата е спазено правилото в нея да са само местни хора, защото това е най-работещият за развитието на региона модел - заяви Димитър Бойчев, който е областен председател на ГЕРБ в Бургас. Листата е балансирана по отношение на това хората в нея да са представители на различни професии. Амбицията на ГЕРБ е от Бургас да влязат в парламента минимум 5 плюс 1 от включените в листата.

На въпрос защо е чак на 8-ото място, Иван Вълков каза, че така са решили от Изпълнителната комисия на партията в София. Но той ще разчита на мажоритарния вот, за да стане отново народен представител.   

Водачът на листата, доскорошният министър на екологията Ивелина Василева, посочи, че смята да води честна и открита кампания. Тя се надява на коректност и от представителите на другите политически сили.

„Влизаме с позитивна нагласа. Разбира се, както винаги, позитивни ще бъдат и нашите послания. Гордеем се с това, което направихме досега. Свършеното от нас е плод на едно мащабно национално усилие и аз благодаря на всички граждани, че подкрепяха направеното по време на първото и второто правителство на г-н Борисов. Продължаваме с гордо вдигната глава и с визия за бъдещето напред“ – заяви Василева.

Ето пълната листа на ГЕРБ в Бургас:

1. Ивелина Веселинова Василева

2. Диана Димова Саватева

3. Димитър Бойчев Петров

4. Диана Иванова Йорданова

5. Жечо Дончев Станков

6. Семир Хусеин Абу Мелих

7. Галя Стоянова Василева

8. Иван Стефанов Вълков

9. Стойно Митев Стойнов

10. Севдалина Христова Турманова

11. Ася Атанасова Пеева

12. Румен Динев Желев

13. Иван Георгиев Гаврилов

14. Владимир Добромиров Крумов

15. Борислав Красимиров Киров

16. Татяна Михайлова Тотева

17. Тодор Михайлов Михалев

18. Любомир Йорданов Йорданов

19. Николай Христов Василев

20. Георги Димитров Долапчиев

21. Евгений Николов Стоянов

22. Иван Генов Иванов

23. Милен Петров Петров

24. Диян Иванов Петров

25. Светозар Добрев Янев

26. Иван Каменов Киров

27. Мартин Kостадинов Илиев

28. Росица Недева Петрова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама