Кметът задължи „Бургасбус“ да направи промени в транспортната схема

13:06, 20 фев 17 25 747 Шрифт:
Автор:

Бургаският кмет Димитър Николов е задължил общинския превозвач „Бургасбус“ да направи промени в новата транспортна схема на града. Това съобщи самият той в личната си страница във фейсбук.

Николов е разпоредил на 22 февруари – сряда, ръководството на „Бургасбус“ да бъде готово с конкретни предложения, които в максимална степен да бъдат съобразени с очакванията на бургазлии. Кметът е задължил превозвача да удовлетвори някои от исканията на хората. Това са:

- Решаване на проблема с липсата на валидатори в тролеите и маршрутките, което води до оскъпяване на пътуването;

- Свеждане до минимум необходимостта от прикачвания от едно на друго превозно средство, което води до удължаване на времето за пътуване;

- Съобразяване с искането да се удължат маршрутите на определени линии така, че да свързват отдалечените зони в града.

Димитър Николов коментира в социалната мрежа, че през двата месеца от въвеждането на транспортната схема тя е трябвало да бъде адаптирана към спецификата на града така, че да е удобна за хората. Той обаче виждал, че това не навсякъде е факт. Имало е полезни промени, които се одобряват от всички и те ще бъдат запазени. Но през тези два месеца той се срещнал с десетки съграждани, чел много коментари в интернет, получил възражения и предложения, особено от жители на „Меден рудник“. Така стигнал до категоричния извод, че транспортната схема не удовлетворява всички и от Общината са длъжни да се съобразят с хората.

„Съзнавам, че проектът „Интегриран градски транспорт“ е изключително мащабен и непознат за България и няма как неговото реализиране да не носи текущи проблеми. Но, идеята му не е само да се возим в нови автобуси, а схемата да е максимално удобна за жителите на всички райони. При наличието на толкова оплаквания, предимно от „Меден рудник“, няма как да не реагирам. И в крайна сметка няма никакво значение тежката европейска експертиза и подготвеност на чуждестранните специалисти, консултирали проекта, защото знам, че не може да се реализират общи стандарти, без да са съобразени със спецификата на Бургас“, пише Николов в поста си към своите съграждани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама