Бургазлията Атанас Зафиров влезе в ръководството на БСП

17:41, 19 фев 17 / Политика 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас вече има свой човек в централното ръководство на БСП. Това е бившият депутат Атанас Зафиров, който днес бе избран за член на Изпълнителното бюро (ИБ) на партията. Предложението Зафиров да влезе в ИБ е на председателя на БСП Корнелия Нинова. То е направено, след като стана ясно, че народният представител от 43-ия парламент не попада на избираемо място в кандидатдепутатската листа на БСП за предстоящите парламентарни избори.

„Не може да говорим за форма на компенсация, защото това са две различни писти. Приемам го като стъпка напред в политическата ми кариера. Аз съм минал през всички нива на партията и смятам, че това е оценка за моята работа като деятел в БСП“, коментира Зафиров заTopnovini.bg. Той допълни, че е можел да бъде и в изборната листа, но е преценено, че ще е по-полезен за партията в националната кампания.

Във вторник ще бъде определен точният сектор, за който ще отговаря Атанас Зафиров в ръководството на партията. По неговите думи с голяма доза сигурност това ще е „отбрана и сигурност“ – сфера, в която той има богат опит от предишното Народно събрание.

Листата на БСП в Бургас вече е окончателно утвърдена. Водачът Петър Канев бе определен още преди седмица. Втори е областният и общински председател на партията Николай Тишев. Трети е лидерът на БСП в Карнобат Тодор Байчев. На четвърто място е Михаил Вълов от коалиционния партньор Политически клуб „Тракия“. На петото е зам.-кметът на Сунгурларе Диана Гурева. Председателят на БСП-Айтос Милена Радева е на шеста позиция. Седми е Яни Янулов от Несебър. Десетката попълват още Добромир Задгорски от коалиционния партньор ОКЗНИ, бившият областен управител Павел Маринов и бившият общински председател на левицата Димитър Стоянов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама