Бургазлии сведоха глави пред Васил Левски

13:58, 19 фев 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици граждани се преклониха и поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Морската градина на Бургас по повод 144-ата годишнина от неговата гибел. Пред мемориала на Апостола се състоя заупокойна молитва в памет на героя, дал живота си в името само на едно – свободата на родината си България.

Преклонението уважиха много лица от обществения и политически елит на града, сред които кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, председателят на комисията по туризъм в Общинския съвет Живко Табаков, зам.-кметове, общински съветници и др.

„Левски не е само икона. Той е най-чистият, неопетненият, без капчица съмнение за каузата, която е носил в сърцето си, човек. И смиреността в този ден на неговата годишнина е само малка част от уважението и почитта, която ние полагаме към него“, заяви кметът Димитър Николов пред журналисти.

В 18,00 часа днес от площад „Тройката“ тръгва факелно шествие по случай годишнината на Левски. В него са поканени да се включат всички родолюбиви българи. Колоната ще премине през центъра на Бургас и ще стигне до паметника на Апостола.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама