Румен Петков начело на листата на АБВ в Бургас

13:25, 19 фев 17 / Политика 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия АБВ регистрира листата си за изборите в Бургас. Списъкът беше входиран в Районната избирателна комисия от заемащите първите три места в него. Румен Петков е водач на партията за Бургас, втори в листата е областният лидер Антон Коджабашев, трета е Веселина Дончева от коалиционния партньор „Движение 21“. Общинският председател на АБВ в Бургас адвокат Георги Сталев заема четвъртата позиция, а друг адвокат по професия - Драгомир Ошавков от „Движение 21“, е на пето място.

Водачът Румен Петков определи бургаската листа на АБВ като чудесна и най-добрата в региона от тези на всички останали партии.

„В листата ни има човешко богатство – лекари, архитекти, хора от малкия и средния бизнес, общественици, хора на наемния труд, но преди всичко има почтени хора, които бургазлии познават и които ще бъдат полезни на района. Всички те ще са ангажирани в следващия четиригодишен период с решаването на проблемите на Бургаска област“ – коментира Петков.

Като мотив да оглави бургаската листа Румен Петков изтъкна това, че тук АБВ има подобряване на резултата на всеки следващи избори. Местното ръководство и общинските съветници правят реална политика по ключови за Бургас и региона въпроси. Те са били първите, които са предложили да има отделно Министерство на туризма и това се е реализирало. Местният лидер Антон Коджабашев поддържал много добра комуникация с органите местното управление независимо кой от коя политическа сила е.

По отношение на проверката на служебното правителство за свършеното от кабинета „Борисов 2“ Петков заяви, че такава не може да бъде направена за две седмици, защото това са процеси, които са се търкаляли 2 години. Но принципно приветства подходът на премиера Огнян Герджиков, защото обществото ни се нуждае от усещане за контрол, за справедливост в името на обществото.

„Затова считам, че стъпката е правилна, но тя трябва да има своето продължение, ако не искаме да бъде удар в празно пространство“, заключи Румен Петков.

Пълната листа на АБВ в Бургас:

Румен Петков

Антон Коджабашев

Веселина Дончева

Георги Сталев

Драгомир Ошавков

Камен Сейменлийски

Мария Милева-Желева

Стефан Касабов

Станимир Пехливанов

Веселина Драганова

Ирена Михайлова

Драгомир Попов

Андон Шопов

Виолина Райнова

Костадин Андонов

Мехмед Мустафа Мехмед

Силвия Лецковска

Стоян Стоянов

Марин Бангев

Владимир Русев

Радослав Симионов

Мартин Манолов

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама