Нефтохимик се наложи над Монтана с 2:0

15:49, 18 фев 17 / Спорт 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нефтохимик се наложи над Монтана с 2:0 в среща от 20 кръг на Първа лига. И двете попадения за домакините бяха дело на новото попълнение на тима Галин Иванов, съобщи БГНЕС.

Срещата започна предпазливо и за двата отбора и головите ситуации липсваха. Първата опасност бе пред вратата на домакините. След една контраатака Стивън Петков с глава отправи опасен удар, но топката премина близо до страничния стълб на Янко Георгиев. Малко след това добра комбинация между Галин Иванов и Венци Христов създаде суматоха в наказателното поле на Монтана, но гостите се справиха с опасността. В 35-та минута Николай Дюлгеров открадна една топка от защитата на Монтана и пусна страхотен пас към Галин Иванов, който с много точен удар откри резултата.

През втората част гостите се опитах да натиснат своя съперник, но при една добра контраатака отново Галин Иванов се оказа на добра позиция и не сбърка, правейки резултата 2:0 в 55-та минута. След това попадение Нефтохимик намали оборотите и леко се дръпна в задни позиции. Това позволи на гостите от Монтана на два пъти да направят уникални пропуски. Първо Даниел Генов се възползва от грешка в отбраната на „зелените“ и остана на празна врата на около 11 метра от голлинията, но вместо да отбележи гол и да вкара интрига в двубоя Генов направи непростим пропуск. В края на мача Атанас Илиев също се отличи с подобен пропуск, след като от два метра не успя да уцели вратата и изпрати топката в аут.

След тази победа Нефтохимик вече има 18 точки и дели 12-то място с Локомотив (Горна Оряховица). В следващия кръг бургазлии гостуват на Локомотив (Пловдив).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама