15 години затвор за убиеца на рускинята Наталия в комплекс „Лазур“

09:55, 02 фев 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд на Бургас призна за виновен подсъдимия Димитър Радев за това, че на 5 октомври 2015 г. умишлено умъртвил руската гражданка Наталия Стаматова, нанасяйки й тежка черепно-мозъчна травма. Подсъдимият получи наказание от 15 години „лишаване от свобода“, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвора.

Димитър Радев е осъден и да заплати неимуществени вреди на дъщерята и сина на пострадалата по 70 000 лева.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Припомняме, че убийството бе извършено в дома на рускинята в комплекс „Лазур“.

На 4 октомври 2015 г. Радев и Наталия си купили спирт от една аптека, който разредили. Изпили неустановено количество от тази „напитка“ в дома на Радев. След това решили и се преместили в дома на Наталия, за да слушат руска музика, където продължили да пият.

Около 02.30-03.00 часа на 5 октомври, под въздействието на изпитото количество алкохол, Стаматова обидила Димитър. Радев се ядосал и й ударил шамар през лицето. Наталия посегнала към него и го одраскала с ноктите си. Тогава Радев, също така под въздействието на изпитото количество алкохол, нанесъл няколко удара с юмруци в областта на главата й. След това той хванал жената за блузата, вдигнал я и я хвърлил на пода, където тя останала да лежи неподвижно. Радев изчакал около 10-15 минути, след което я вдигнал и поставил на дивана.

След като Наталия не се съвзела, мъжът решил да отиде до близката бензиностанция и там да потърси помощ. Обадили се в полицията, впоследствие дошъл и екип  на „Бърза помощ”. Пристигналият на място медицински екип констатирал настъпилата смърт на Наталия Стаматова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама