Бургас скърби за футболната легенда Иван Притъргов

10:22, 27 яну 17 / Спорт 25 1169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди два дни на 64-годишна възраст този свят напусна бургаската футболната легенда Иван Притъргов – легендарен нападател на „Черноморец“, играл и за пловдивския „Ботев“ и ЦСКА, вкарвал голове и за националния отбор.

Въпреки че е възпитаник на „Черноморец“, своите съболезнования за кончината му изразиха и от градския съперник „Нефтохимик“.

„Загубата на Иван Притъргов е загуба за всеки един футболен фен, не само в Бургас, а в цяла България. Той беше посланик на бургаския футбол в цялата страна, човек, който ще остави незабравими спомени във всички нас. Притъргов беше един от онези играчи, които правеха разликата, за които феновете ходеха на стадиона. Иван Притъргов никога няма да бъде забравен!“ – написаха от „зеления“ клуб.

Съболезнованията си сподели и кметът Димитър Николов:

„Искрено скърбя, че от живота си отиде един невероятен човек, който носеше в себе си дух на шампион. Иван Притъргов винаги ще бъде част от онова поколение футболисти, за които носенето на клубната фланелка и спортсменството бе въпрос на чест. Със своя талант той написа едни от най-светлите страници в историята на спорта в Бургас… Наред със спортните качества, той печелеше уважението както на съотборниците си, така и на съперниците на терена със своята доброта и човечност. Иван Притъргов винаги ще бъде пример за младите поколения футболисти, защото правеше всичко със сърце и душа. Почивай в мир, шампионе!", са казва в съболезнователния адрес от бургаския кмет.

Иван Притъргов е роден е на 15 септември 1952 г. в Бургас. Той е шампион на България през 1976 г. с ЦСКА. Тогава става голмайстор на отбора с 10 попадения в 29 мача. През 1975 година става голмайстор на А група с 20 гола за "Ботев" - Пловдив. Има 7 мача и 2 гола за А националния отбор, 1 мач за Б националния отбор, 16 мача с 5 гола за младежкия и 12 мача с 4 гола за юношеския национален отбор. Бивш треньор на "Черноморец" - Бургас и "Несебър".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама