Отмениха присъдата на баща и син Грудови, обвинени в имотна измама

21:24, 24 яну 17 25 823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативен съд - Бургас отмени присъда на Окръжния съд в града, с която на баща и син Грудови е наложено наказание от по шест години лишаване от свобода по обвинение за измама в особено големи размери, и върна делото на прокуратурата за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

На първа инстанция Красимир Грудов, управител на „Силвър Сървиз Бургас" ЕООД- гр. Бургас, е признат за виновен в това, че за периода от месец ноември 2006 г. до месец март 2007 г. включително като извършител, в съучастие с Александър Грудов при условията на продължавано престъпление, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у британски граждани А. Т. -Райт, М. Т. , Райт, Г. С., Г. М., Б. М. и Д. Ч. като директор на „Бългериън Абоудс ЛТД" за лицата А. Пейдж и Р. Пейдж, че ще им осигурят имоти във вилно селище „Солт Леик Сити“ фаза 2, с. Рудник обл. Бургас, като не са имали намерение и възможност за това и не са им осигурили такива, с което са причинили имотна вреда общо в размер на 74 109,69 английски паунда с левова равностойност в размер на 217 652,0 лв.

За целта подсъдимите са сключили с потърпевшите предварителни договори за продажби на 4 вили с платени резервационни вноски и допълнително преведени суми, като измамата е в особено големи размери, представлява особено тежък случай и е извършена от две лица, сговорили се предварително за нейното извършване. Двамата са признати за виновни и в извършването на финансови операции със средства, за които са знаели, че са придобити чрез престъпление. Недоволни от постановената присъда баща и син Грудови са обжалвали съдебния акт пред въззивния съд.

След като запознаване с жалбата на подсъдимите, становищата на страните, доказателствата по делото и след направена цялостна служебна проверка на съдебния акт, втората инстанция е намерила основания за отмяна на присъдата и връщането й в прокуратурата. Съдебният състав е посочил, че липсата на пълно и точно формулиране на обвинението накърнява правото на защита, което е съществено нарушение на процесуалните правила и следва да бъде отстранено.

Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама