Въвеждат видеонаблюдение в нощните заведения в Приморско

19:32, 24 яну 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Приморско ще въведе видеонаблюдение в нощните заведения.  Предложението на кмета Димитър Германов беше прието на днешното редовно заседание на Общинския съвет.

Градоначалникът предложи промени в Наредбата за обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, които целят предотвратяване на евентуални престъпления и гарантират по-голяма сигурност на посетителите на барове, дискотеки и други нощни атракции. С въвеждането на видеонаблюдението се очаква и засилване контрола по отношение на специализираната закрила на децата на обществени места, както и намаляване на инцидентите.

Собствениците /наематели, ползватели/ на развлекателни заведения – дискотеки, клубове, барове, казина, нощни барове, са длъжни да оборудват заведенията с видеокамери, осигуряващи непрекъснатото видеонаблюдение в режим на записване. Също така видеокамерите, които са разположени вътре в обекта, следва да обхващат цялата му площ, а външните – входа на заведението. Собствениците на заведения ще бъдат задължени да съхраняват видеозаписите за срок от 30 дни и да ги предоставят при поискване от служителите на МВР.

При неспазване на промените в Наредбата собствениците на такъв вид обекти ще трябва да плащат солени глоби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама