Цацаров изпраща говорителя си на лекция в Бургас

19:32, 23 яну 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румяна Арнаудова – говорителят на Главния прокурор на републиката Сотир Цацаров, утре пристига в Бургас. Тя ще се включи като лектор в открит урок за ученици в 9 клас в ПГРЕ „Г. С. Раковски“ (френската гимназия).

В часа ще бъдат разяснени опасностите от безконтролното общуване в интернет пространството и последиците, до които може да доведе то. Ще бъдат представени реални примери на изнудени деца, включително от педофили. Предмет на демонстрация са и начините за ограничаване на кореспондентите в мрежата. Учениците ще бъдат запознати и към кого да се обърнат в подобни случаи.

Урокът е пилотен за Бургас и с него започва инициатива за провеждане на открити уроци в множество гимназии, която ще се проведе и на национално ниво.

Освен Румяна Арнаудова лектори на открития урок ще бъдат и Йовита Григорова - зам. апелативен прокурор при АП-Бургас, Десислава Василева – секретар на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Бургас, и Ваня Кънева – инспектор в „Икономическа полиция“ при ОД на МВР–Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама