Задържаха под стража мъж от Руенско, ограбил с нож старец в Бургас

17:18, 23 яну 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският районен съд задържа под стража Хюсню Адем от руенското село Добра поляна. Мярката бе гледане по искане на районната прокуратура в града.

Мъжът е обвинен за това, че на 18 януари тази година отнел парична сума в размер на 75 лв. от 80-годишен бургазлия. Грабежът е извършен в дома на стареца в бл. 1Б в комплекс „Славейков“. Пострадалият се запознал с престъпника по време на придвижването си до пощенския клон, за да вземе пенсията си. Поканил го в жилището си, почерпил го с питие.

Драмата се разиграла около 14,00 ч., когато гостът извил ръцете на дядото зад гърба и го притиснал с тялото си. След това му опрял нож в гърлото и му креснал „ще те убия“. Адем грабнал скромна сума пари от пенсионера и избягал.

Бургаският районен съд прие, че може да се направи обоснован извод за авторство на деянието от страна на обвиняемия. Според магистратите извършеното е с висока степен на обществена опасност и предвид, че пострадалият е възрастен човек и инвалид, същото се явява изключително дръзко и особено морално укоримо.

Съдът счете, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, предвид наличието на предходни осъждания на Хюсню Адем за други престъпления против собствеността. Освен това беше взето предвид и обстоятелството, че крадецът не живее на постоянен адрес и съществуват данни за регистрирани негови пътувания извън страната.

Посочените обстоятелства доведоха до логичното решение за налагане на постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Адем.

Определението на Районния съд в Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама