Реконструират Механото и Строителния техникум с близо 2 млн. лв.

18:40, 22 яну 17 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две от най-популярните бургаски гимназии ще бъдат основно ремонтирани. Община Бургас вече е обявила обществена поръчка за избор на изпълнители на строителните дейности в училищата, намиращи се в комплекс „Братя Миладинови“.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 1 941 933.82 лв. без ДДС. Финансирането е подплатено със средства от Европейския съюз.  

Първата обособена позиция е за реконструкция на учебно-производствената база на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника.

Основните работи, които ще бъдат изпълнени, са:

1. Реконструкцията на базата, целяща привеждането й в съответствие с изискванията за съвременното професионално-техническото обучение на учениците;

2. Изграждане на нови обслужващи и спомагателни помещения, тъй като съществуващите не отговарят на изискванията за ползване като размери, височини, функционални връзки;

3. Привеждане на всички помещения в съответствие с нормите за противопожарни изисквания;

4. Разчистване, чрез частично събаряне, на територия за спортни занимания.

За ремонтните дейности в Механото са предвидени 915 478.18 лв. от общата сума.

Втората обособена позиция е „Благоустрояване на дворно пространство, реконструкция на спортна площадка и оградa, ремонт и реконструкция на мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура и изграждане нови такива в двора на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“.

Тук работите включват:

1. Благоустрояване на района около учебното заведение (зелените площи към бул. „Стефан Стамболов" и площите откъм бул. „Демокрация"), включващо изграждане на парков кът пред училищните работилници и реконструкция на училищен двор към бул. „Ст. Стамболов” – влагане на дървени беседка и пергола; пейки, цветарници и материали и съоръжения за часовете по учебни практики; декоративна растителност; затревяване и изграждане на живи плетове и храстова растителност; монтаж на настилка от различни материали; доставка и монтаж на градинско соларно осветление; изграждане на частична поливна система (капково напояване и хидранти).

2. Подмяна на съществуващата настилка и оборудване на спортното игрище, разположено във вътрешния двор на учебното заведение и обособяване на две баскетболни, едно волейболно и едно комбинирано футбол/ хандбал игрище. Дейностите по благоустрояването му включват и подмяна на отводняването на съществуващите сгради откъм вътрешния двор, както и подземните комуникации на територията на спортната площадка - дъждовна канализация, дренаж и др.

3. Ремонт и подмяна на ажурната (метална) част на съществуващите огради по бул. „Стефан Стамболов" и бул. „Демокрация". Долната, масивна част на оградите е изпълнена от камък и е в добро състояние, предвижда се да се запази.

4. Изграждане на дренажна система за отвеждане на проникване на повърхностни води от прилежащото пространство и включването им към градска канализация; изграждане на дъждовна канализация; изместване на съществуващ водомерен възел във водомерна шахта на нормативно отстояние от регулацията на УПИ.

За осъществяването на ремонтите в Строителния техникум са отделени 1 026 455.64 лв. от общата сума.

Продължителността на изпълнение на поръчката и за двете гимназии е 210 дни.

Срокът за подаване на оферти е до 28 февруари тази година. Участниците могат да кандидатстват само за една обособена позиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама