Добри хора обзаведоха с мебели бедстващо семейство в „Меден рудник“

14:38, 22 яну 17 25 785 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хора с добри сърца се притекоха на помощ на крайно бедно семейство в бургаския комплекс „Меден рудник“. По инициатива на Мартин Пенчев, който успя да привлече съмишленици във фейсбук, и с помощта на момчета от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ), жилището на Милена и Иван Янчеви вече е обзаведено с нови мебели.

Пенчев, който е собственик на частна фирма, натовари на камион вече непотребните, но здрави мебели на негов познат в жк „Зорница“ и ги откара до дома на семейство Янчеви в „Меден рудник“. За товареното, разтоварването и монтажа на дивана, шкафовете, табуретките и фотьойлите му помогнаха повече от 10 доброволци, които са отзоваха на неговия призив във фейсбук групата „Шофьори Бургас“.  

   

„Мизерията беше страшна в апартамента. Намерихме човек, който се отзова, изхвърляйки си старите мебели, които бяха ОК. Взехме всичко и го занесохме в „Меден рудник“ на жената. Обзаведохме я, с каквото можахме. Нейните ненужни вещи ги изхвърлихме… Благодаря на всички, които се включиха, отзоваха и подкрепиха. Направихме едно добро дело за 4-5 часа“ – заяви Мартин Пенчев.



Животът на семейство Янчеви е изключително тежък. 47-годишната Милена е инженер-технолог. Малко след раждането на дъщеря си заболява от нервно разстройство и параноидна шизофрения. През това време мъжът й се грижи за нея и детето им. Милена се съвзема от това състояние едва 7-8 години по-късно.

Но тъкмо когато тя се поуправя, съпруга й Иван се разболява тежко. За последните десет години той прекарва общо три инсулта и в момента е на легло. Предписват му скъпо лекарство, струващо 2700 лв. За да може да го закупи, дъщеря им, която живее в чужбина, е принудена да изтегли кредит.

В момента Милена и Иван Янчеви живеят в тежка мизерия, даже храната не им достига. Помагат им доколкото могат от бургаския храм „Св. Николай Чудотворец”, а иподякон Иван купува ботуши на жената, която поради липса на обувки ходела навън с домашни пантофи.

Милена получава инвалидната пенсия от 117 лв., а нейният съпруг - 257 лв. Изпитват остра нужда от средства за храна и лекарства, както и за плащане на текущи сметки за ток и вода.

Който иска да помогне на бедстващите бургазлии, може да се свърже с тях на телефон 0887 12 44 74.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама