Детска фолклорна група от Несебър стана втора на фестивал в Сочи

17:44, 19 яну 17 / Култура 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска фолклорна група от Обединена общинска школа по изкуствата - Несебър спечели престижното второ място на двадесетото юбилейно издание на Международния фестивал-конкурс на изпълнителското майсторство „Надеждите на Европа“, който се проведе в руския курортен град Сочи. Несебърските деца бяха единствените представители на България на престижния форум, в който се изявиха над 1700 участници от различни републики на Руската федерация, Казахстан, Германия, Абхазия и Италия.

В продължение на няколко фестивални  дни всички те показаха своя талант и участваха в различни прояви, организирани от Фестивалния комитет – флашмоб, майсторски класове, бал за Рождество Христово (в Руската федерация празникът се отбелязва на 7 януари) и др. Конкурсната част на „Надеждите на Европа“ се проведе в два тура, като участниците бяха оценявани от професионално международно жури от  Русия, САЩ, Италия, Германия, Казахстан и др.

В едната от вечерите на престижния форум се състоя и културна програма под надслов „Там, където още не сме били”. Тогава посланиците на Несебър представиха рекламен филм, разказващ за достойнствата, очарованието и културно-историческото наследство на единствения български град в ЮНЕСКО, както и за общината, която е най-голямата туристическа дестинация в България.  

За да направят част от нашата култура по-близка и достъпна за присъстващите, децата от несебърската школа изиграха няколко впечатляващи народни танци и учиха представителите на другите страни на популярни български хора, след което почерпиха всички с оригинален български локум. На финала те отправиха послание към присъстващите да посетят България и забележителния Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама