Готвачът наркодилър е ученик в Английската, два пъти е съден

16:30, 19 яну 17 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Арестуваният за наркоразпространение в жк „Изгрев“ готвач Галин Караверлерски е ученик в 12 клас в Английската гимназия в Бургас. Това стана ясно в Бургаския окръжен съд по време на гледането на марката му за неотклонение. 18-годишният младеж живее в бл. 43 в бургаския комплекс заедно с родителите си. И въпреки че работи и още е ученик, той вече два пъти е съден за същото престъпление – разпространение на наркотици.

Престъпното му минало и безспорно доказаното, че е извършител на настоящото престъпление, за което е обвинен – че продал марихуана на трима мъже през юни миналата година и на друг човек на 17 януари тази година и държал дрога над 180 грама, накараха прокуратурата да поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо бургазлията. Има реална предпоставка младежът да се укрие или да извърши друго престъпление – мотивира се държавното обвинение.

От своя страна адвокатът поиска мярка „подписка“ за своя подзащитен. Галин е съдействал на разследващите при обиска в дома му, трудово е ангажиран като готвач в ресторант „Хепи“ и има постоянен адрес – мотивира се адвокатът. Освен това в момента бил болен и на 20 януари му предстоял контролен преглед. Всичко това сочило, че младежът няма защо да се укрива.

„Съжалявам за извършеното. Поддържам думите на адвоката си. Уча и работя едновременно“ – промълви Галин пред магистратите.

След около час размисъл Бургаският окръжен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама