Националният омбудсман препоръчва на местната власт в Бургас да провери проблем с паркирането в „Братя Миладинови“

14:06, 19 яну 17 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният омбудсман Мая Манолова е препоръчала на местната власт в Бургас да провери проблем с паркирането в „Братя Миладинови“. Това става ясно от изпратено от Манолова писмо до кмета Димитър Николов и председателя на Общинския съвет Костантин Луков, в което е посочила, че при нея е постъпила жалба от Валентин Димитров, живущ във въпросния комплекс.

Първият проблем, който мъжът поставя, е свързан с паркирането в града. Съгласно посоченото в оплакването, част от територията на комплекса, в който живее, е определена като „синя зона“ за паркиране. В резултат на това много леки автомобили биват паркирани на улиците, които попадат извън „синята зона“, включително пред блока на Валентин Димитров. Това обстоятелство често пъти го принуждава да паркира личния си автомобил в съседната „синя зона“, за която няма стикер, тъй като не му се полага и да изпраща sms-и, за да не бъде вдигнат автомобилът му с „паяк“. Възмутен от несправедливата ситуация, в която често пъти му налага да попада, както и от липсата на ефективно решение на проблема,  мъжът настоява да бъдат предприети спешни мерки. Ако е необходимо „паякът“ да бъде спрян временно, а „синята зона“ да се премахне изцяло или целият комплекс да бъде определен като „синя зона“.

Вторият проблем, който е поставил Валентин Димитров, е свързан с разположена непосредствено под терасата му детска площадка, която според него не е изградена на подходящо място. В жалбата си Димитров пише, че при хубаво време на площадката се събират над 20 деца с родителите си, което е свързано с експонирането на неописуем шум и глъчка, които дори при затворени прозорци не му позволяват да си почине, в случаите, в които бил нощна смяна на работа.

Въпреки че се е обръщал към общинската администрация, мъжът пише, че проблемът продължава да съществува. Искането е детската площадка да бъде преместена на по-подходящо за целта място.

„Обстоятелствата, изложени в оплакването на г-н Димитров, ми дават повод да отбележа, че всички административни органи са длъжни да откликнат на потребностите на хората. В тази връзка като омбудсман и защитник на правата на гражданите, водена от стремежа за утвърждаване на добри административни практики в институциите и гарантиране правото на гражданите на добро управление и добра администрация, ви препоръчват по компетентност да разпоредите проверка по случая, а при констатиране на нарушения – съответните корективни мерки. Добре е също да бъдат обмислени и възможностите за реализиране на поставените от г-н Димитров искания“ – коментира в писмото си омбудсманът Мая Манолова.

В заключение тя е посочила, че в 14-дневен срок очаква кметът Димитър Николов да я информира за предприетите действия.

Писмото на омбудсмана е входирано за разглеждане в постоянните комисии по „Транспорт и морско дело“ и „Устройство на територията“.

Припомняме, че преди време друг недоволен жител на „Братя Миладинови“ също се оплака от паркирането в този комплекс. И той бе изпратил писмо до местния парламент, в което настояваше Общината да изгради обещания паркинг за живущите в блоковете около училището „Братя Миладинови“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама