Бургаски митничари откриха над половин тон контрабанден тютюн за наргиле

17:50, 18 яну 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
580 килограма контрабанден тютюн за наргиле са открили служители на Митнически пункт Лесово при проверка на влизащ в страната от Турция микробус, съобщиха от Митница Бургас.

На българския пункт шофьорът на микробуса - молдовският гражданин Витали Ничитин, е заявил, че не внася нищо за деклариране. При последвалата проверка на автомобила обаче митничарите открили в микробуса общо 580 пакета с по един килограм тютюн за наргиле от различни търговски марки. 

Срещу молдовеца е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол. Витали Ничитин е задържан за 72 часа. Той е обвинен за това, че на 16 януари тази година около 21.25 ч. през ГКПП „Лесово“, на трасето за обработка на входящи автомобили и автобуси, с микробус „Мерцедес“ е пренесъл през границата на страната ни от Турция, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в особено големи размери - общо 580 кг тютюн за наргиле на стойност 56 720 лв.

Обвиняемият Ничитин е бил задържан след отличната работа на митническите служители, които са извършили проверка на горепосоченото превозно средство, уточнява прокуратурата в  официалната информация по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама